
Over Praktijk De Tuinkamer
Praktijk De Tuinkamer is een psychologenpraktijk die persoonlijke zorg biedt aan kinderen (vanaf 10 jaar), jongeren en jongvolwassenen. Hanne, klinisch psychologe, neemt de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en samen nieuwe inzichten te ontdekken. De aanpak is individueel gericht, maar betrekt indien gewenst ook de omgeving. Er wordt gewerkt met gesprekstherapie en creatieve therapie, afgestemd op jouw voorkeur en tempo. De praktijk biedt ondersteuning bij diverse uitdagingen, zoals emotionele, sociale, relationele en gedragsmatige problemen, schoolmoeheid, en opvoedingsondersteuning. Ook diagnostisch onderzoek, inclusief intelligentieonderzoek en onderzoek naar aandacht en concentratie, behoort tot de mogelijkheden.
Diensten van Praktijk De Tuinkamer
- Relatietherapie
- Individuele therapie
- Traumaverwerking
- Burn-out begeleiding
- Angstbehandeling
- Depressiebehandeling
- Rouwverwerking
- Stressmanagement
- Eetstoornisbehandeling
- Verslavingsbehandeling
- Slaaptherapie
Veelgestelde vragen over Praktijk De Tuinkamer
Waarom zou ik contact opnemen met Praktijk De Tuinkamer?
Bij Praktijk De Tuinkamer krijg je zorg op maat. Ik neem de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en samen zoeken we naar oplossingen. We werken aan inzichten over jezelf en je omgeving, en vinden de manier waarop jij je gedachten en gevoelens het beste kunt uiten. Of dat nu door praten is, of op een creatieve manier, we vinden samen de beste weg.
Met welke leeftijden werkt u?
Ik werk met kinderen (vanaf 10 jaar), jongeren en jongvolwassenen. We kiezen samen de beste aanpak, rekening houdend met jouw leeftijd, sterke kanten, persoonlijkheid en interesses. Of dat nu creatieve therapie, gesprekstherapie of een combinatie is, we zorgen ervoor dat de sessies op jouw tempo verlopen.
Welke problemen kunnen bij u aangepakt worden?
Ik help bij een breed scala aan problemen, van emotionele zorgen (zoals laag zelfbeeld, angst, depressie, stress, rouw) tot sociale of relationele problemen (zoals pesten, sociale isolatie, moeite met grenzen stellen). Ook gedragsmatige problemen (zoals woedebuien, agressie, eetproblemen) en opvoedingsondersteuning vallen onder mijn expertise. Ik ben ook bekend met problemen die voortkomen uit ADHD, ASS en andere factoren.
Hoe verloopt een eerste contact?
We beginnen met een verkennend gesprek. Vooraf ontvang je een korte vragenlijst om het gesprek gerichter te maken. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en gaan we dieper in op jouw hulpvraag.
Wat gebeurt er na het intakegesprek?
Na het intakegesprek volgt een onderzoeksfase, die kan bestaan uit observaties, vragenlijsten en belevingsonderzoek. Indien nodig worden er diagnostische testen afgenomen. Vervolgens bespreken we de resultaten en maken we een plan voor verdere begeleiding.
Wat zijn de volgende stappen na het onderzoek?
Na het onderzoek bespreken we de resultaten en maak ik een voorstel voor verdere begeleiding. We beantwoorden alle vragen en bespreken de volgende stappen.
Wat zijn de verschillende therapievormen?
Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek starten we met de meest geschikte therapie, zoals individuele gesprekstherapie, speltherapie of ouderbegeleiding.
Wat als ik niet weet waar het probleem precies zit?
Ook dan kan ik helpen. Een breedbandonderzoek kan een algemeen beeld geven van je functioneren, zodat we meer zicht krijgen op de mogelijke oorzaken van je problemen. Dit onderzoek wordt later in het proces gerichter.
Welke diagnostische testen worden er gebruikt?
Afhankelijk van de situatie kunnen er diagnostische testen worden afgenomen, zoals een intelligentietest (WISC-V-NL voor kinderen van 6 tot 16 jaar). Deze testen geven een gedetailleerd beeld van je sterke en zwakke punten.